Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Nemocnica Krompachy zvyšuje profesionalitu lekárov

20.3.2015

Nemocnica Krompachy, člen skupiny AGEL, v spolupráci s Regionálnou lekárskou komorou Košice, Subregionálnou lekárskou komorou v Spišskej Novej Vsi (SRLK) a spoločnosťou Martek Medical, včera, 19.3.2015, usporiadala akreditovaný seminár pre lekárov v Krompachoch. Vzdelávacej aktivity sa zúčastnilo viac než 60 lekárov nielen z krompašskej nemocnice, ale aj obvodní lekári a špecialisti z Krompách, Gelnice, Spišskej Novej Vsi, Levoče a lekári z blízkych nemocníc. Seminár bol zameraný na prekancerózy kože, kožné malignity nemelanómové a malígny melanóm. Prednášajúci dermatológovia a plastický chirurg sa zamerali na diagnostiku a liečbu. Prednášky boli názorné. Cieľom bolo edukovať lekárov všetkých špecializácií a praktických lekárov, aby tieto ochorenia boli zachytené vo včasnom štádiu, zdôraznili význam prevencie. Lekársky seminár sa niesol v duchu interdisciplinárnej spolupráce, problematiky kožných ochorení, vrátane nebezpečného malígneho melanómu.

Prínos lekárskeho seminára je nielen v získavaní nových poznatkov pre lekárov, ale zároveň znamená skvalitnenie poskytovania cielenej zdravotnej starostlivosti pre pacientov. Prvú prednášku na tému „Nemelanómové nádory kože“, medzi ktoré patrí skupina kožných nádorov, ktoré postihujú povrchové vrstvy kože, pripravila MUDr. MUDr. Cecília Kožušková z Nemocnice Krompachy. Ďalej nasledovala MUDr. Mária Tindirová, lekárka Dermatologickej ambulancie v Spišských Vlachoch, s prednáškou „Aktinické keratózy, ich prevencia a liečba“. Aktinické keratózy  povrchové kožné lézie, ktoré sa najčastejšie objavujú na miestach, ktoré boli dlhodobo vystavované priamemu slnečnému žiareniu. Typickými oblasťami výskytu sú tvár, hrudník, chrbty rúk, uši a lysina. Sú to červené až červenohnedé škvrny na koži. Na dotyk je povrch lézie drsný a zhrubnutý.
Účastníci si však mohli vypočuť aj prednášku MUDr. Ľudmily Vargovej, lekárky Dermatologickej ambulancie Derma Lauta s.r.o. Levoča, na tému „Melanóm z pohľadu dermatológa“ . Záverečná prednáška MUDr. Zuzany Hojstričovej, lekárky z Kliniky plastickej, rekonštrukčnej a estetickej chirurgie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice, bola zameraná na súčasnú chirurgickú liečbu malígnych melanómov, uviedol predseda Subregionálnej lekárskej komory v Spišskej Novej Vsi (SRLK), MUDr. Marián Hojstrič.

Profesia lekára si vyžaduje celoživotné vzdelávanie sa. „Veľmi dobre si uvedomujeme dôležitosť kontinuálneho vzdelávania zdravotníckeho personálu. Aj preto nemocnica pravidelne usporadúva odborné semináre nielen pre lekárov, ale aj sestry a pôrodné asistentky,“ dodal MUDr. Marián Hojstrič s tým, že ho teší stále sa zvyšujúci záujem o podobné vzdelávacie akcie zo strany lekárov.

Nemocnica Krompachy zabezpečuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť s 50.000 obyvateľmi. Jej cieľom je poskytovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť a uspokojovať tak potreby a želania pacientov vytváraním príjemného prostredia pomocou hodnotných zamestnancov, modernizáciou prístrojového vybavenia, poskytovať a rozširovať služby s dôrazom na individuálny prístup k človeku.

Späť