Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Krompašská nemocnica sa stará o 12 covidových pacientov

10.11.2021

Nemocnica AGEL Krompachy zatiaľ pandemickú situáciu zvláda, počet hospitalizovaných covid pozitívnych pacientov je k dnešnému dňu 12 . Nemocnica je v 3. fáze reprofilizácie v zmysle pokynov ministerstva zdravotníctva, pokračuje v očkovaní záujemcov a to už aj treťou dávkou vakcíny a aj v testovaní antigénovými či RT-PCR testami.

„K dnešnému dňu Nemocnica AGEL Krompachy eviduje  2 covid pozitívnych zamestnancov, 3 zamestnanci sú v karanténe. Zdravotnú  starostlivosť poskytuje  pre 12 hospitalizovaných covid pozitívnych pacientov, 4 z nich potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie. Na základe pokynu MZ SR sa poskytuje v rámci lôžkovej časti zdravotníckeho zariadenia  iba neodkladná zdravotná starostlivosť,“ uviedol konateľ spoločnosti MUDr. Miroslav Kraus.

Nemocnica aj naďalej pokračuje v očkovaní záujemcov proti ochoreniu COVID-19, na podanie prvej dávky vakcíny  je možné buď sa registrovať  prostredníctvom webového portálu korona.gov.sk, alebo je možné očkovanie aj neregistrovaných záujemcov. Vakcinačné centrum je otvorené v dňoch pondelok až streda v čase od 9:00 hod. do 14:30 hod. Stredy sú vyhradené pre očkovanie imunokompromitovaných pacientov treťou dávkou vakcíny a v čase od 12:30 hod. do 14:30 hod. nemocnica realizuje očkovanie detí od 12 rokov. Očkuje sa očkovacou vakcínou Comirnaty od firmy Pfizer/BioNTech.

V areáli nemocnice je  stále aj možnosť dať sa otestovať na ochorenie COVID-19 buď antigénovým testom, manipulačný poplatok za toto testovanie je vo výške 5,00 EUR, alebo RT-PCR testom, na ktoré je potrebné sa registrovať prostredníctvom webového portálu korona.gov.sk. V prvom novembrovom týždni bolo v mobilnom odberovom mieste vykonaných 1091 antigénových testov z toho bolo 93 pozitívnych a 209 PCR testov z toho bolo 97 pozitívnych.

Späť