Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Vďaka finančnému daru od humanitnej spoločnosti bude zakúpený nový prístroj pre najmenších pacientov

23.6.2016

Detské oddelenie Nemocnice Krompachy, člen skupiny AGEL, v sobotu, 19. júna 2016, prevzalo od humanitnej spoločnosti Humanita pre život finančný dar. Vďaka šeku na 565 eur bude zakúpený nový EKG prístroj na detské oddelenie, čím dôjde k doplneniu prístrojového vybavenia.

Na detskom oddelení je ročne hospitalizovaných viac ako 1300 detských pacientov. „Našim cieľom je vytvorenie čo najlepších podmienok pre choré dieťa, ale aj zlepšenie diagnostických možností pre lekárov, čo prispeje k rýchlemu vyliečeniu pacientov. V mene všetkých našich najmenších pacientov by som sa chcel veľmi pekne poďakovať humanitnej spoločnosti za tento finančný dar, ktorý nám pomôže zabezpečiť tento dôležitý prístroj“, vysvetľuje konateľ nemocnice MUDr. Miroslav Kraus.

Občianske združenie Humanita pre život vzniklo v roku 1992 a jeho účelom je organizovať kultúrne a športové spoločenské podujatia a čistý zisk  venovať zdravotne postihnutým a sociálne odkázaným deťom. „Toto podujatie má predovšetkým humanitný rozmer. Aj tohto roku venujeme výťažok z akcie zdravotne postihnutým deťom. Detskému oddeleniu Nemocnice Krompachy poputuje na vybavenie 565 eur," povedal predseda JUDr. Jozef Janikov.

Detské oddelenie už 60 rokov poskytuje zdravotnú starostlivosť detským pacientom. Nachádza sa v pavilóne C na 2. poschodí a má 25 lôžok. Detskí pacienti majú k dispozícii jedáleň s herňou a TV.

Späť