Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Pridajte sa k akcii Valentínska kvapka krvi v nemocnici Krompachy už tento piatok

5.2.2015

Nemocnica Krompachy, ktorá je členom skupiny AGEL, sa aj tento rok zapojí do akcie Valentínska kvapka krvi, ktorú vyhlásil Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR. V rámci tohtoročnej kampane s podtitulom „životne dôležitá príťažlivosť“ Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča vyšle svoju mobilnú odberovú jednotku hematologicko – transfúznej stanice do krompašskej nemocnice už tento piatok 6.2.2015 a následne 13.3.2015.

Darovanie krvi je skutočným prejavom lásky. „Valentínska kvapka krvi je skvelou príležitosťou pre všetkých, ktorí majú lásku v srdci, aby pomohli zachrániť inému človeku život,“ uviedla námestníčka pre ošetrovateľstvo Bc. Marta Müllerová s tým, že veľmi radi privítajú všetkých dobrovoľníkov s veľkým srdcom.

Krv a krvná plazma darcov je nenahraditeľná pri liečbe mnohých ochorení, pri zložitých operáciách a záchrane ľudského života pri úrazoch. „Veríme, že možnosť darovať krv priamo v našej nemocnici je veľkým prínosom pre všetkých, ktorí sa chcú zúčastniť tejto výnimočnej akcie,“ povedal konateľ nemocnice MUDr. Miroslav Kraus s tým, že nikto z nás nikdy nevie, kedy bude potrebovať túto vzácnu tekutinu on sám alebo jeho blízky.

Darovanie krvi a plazmy je v Nemocnici Krompachy  dobrovoľné a bezpríspevkové, avšak darcovia dostanú občerstvenie, pričom ich  najväčšou odmenou je pomoc ľuďom v ťažkej životnej núdzi. „V roku 2014 prišlo v rámci Valentínskej kvapky krvi darovať 10 študentov,  31 viacnásobných darcov, 12 prvodarcov a 3 zaľúbené páry,“ dodala Bc. Marta Müllerová.

Späť