Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Krompašská nemocnica otvára svoje vakcinačné centrum

24.5.2021

Nemocnica AGEL Krompachy dňom 25.05.2021 otvára v pavilóne C na prízemí nemocnice svoje vakcinačné centrum. Očkovať sa bude v pracovných dňoch od 7:30 hod. do 15:30 hod. Na očkovanie sa každý záujemca musí vopred registrovať prostredníctvom webovej stránky www.korona.gov.sk a až po pridelení termínu a času prostredníctvom sms sa môže dostaviť na očkovanie. Platí to aj pre osobu sprevádzajúcu seniora nad 70 rokov.

„Očkovanie je najlepší spôsob, ako sa ochrániť pred ochorením COVID-19. Je dobré, že sa otvárajú aj centrá v menších mestách, aby sa možnosť zaočkovať dala aj ľuďom, ktorí majú problém cestovať do vzdialených centier. V nemocnici začíname očkovať 100 ľudí za deň vakcínou od spoločnosti Pfizer/Biontech, každý záujemca sa musí registrovať na očkovanie prostredníctvom webovej stránky www.korona.gov.sk“, uviedol MUDr. Miroslav Kraus, riaditeľ nemocnice.

Otvorenie vakcinačného centra v Nemocnici AGEL Krompachy s.r.o. víta aj Mesto Krompachy. ,,Možnosť zaočkovať sa pre ľudí z mesta a blízkeho okolia sa tak stala dostupnejšou a reálnejšou. Až doteraz cestovali Krompašania a obyvatelia okolitých obcí desiatky kilometrov za očkovaním. Najmä pre starších a imobilných ľudí bolo vycestovanie za vakcínou takmer nemožné. Vakcinačné centrum v krompašskej nemocnici tak bude nepochybne prínosom pre všetkých, ktorí sa rozhodli zobrať zodpovednosť za svoje zdravie do svojich rúk. Mesto touto cestou ďakuje vedeniu Nemocnice AGEL Krompachy i spoločnosti AGEL SK,“ uviedla primátorka Krompách, Ing. Iveta Rušinová.

Pandemická situácia v nemocnici je priaznivá, k dnešnému dňu nemocnica poskytuje starostlivosť jednému hospitalizovanému covid pozitívnemu pacientovi, ktorý potrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Nemocnica nemá žiadneho covid pozitívneho zamestnanca, v karanténe je jeden zamestnanec.

Späť