Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Na bezplatné antigénové testovanie v Nemocnici AGEL Krompachy sa dá objednať na presný čas

2.3.2021

Nemocnica AGEL Krompachy od polovice februára prevádzkuje bezplatné mobilné odberové miesto na základe zmluvy s Ministerstvom zdravotníctva SR. Novinkou je, že od 1. marca majú záujemcovia o testovanie možnosť sa objednať na presný čas, čo odstráni prípadné dlhšie čakacie doby.

,,Aj Nemocnica AGEL Krompachy sa pripojila do celoslovenského systému eMojezdravie, čo znamená, že záujemca o bezplatné antigénové testovanie sa môže prihlásiť prostredníctvom portálu www.korona.gov.sk. V časti Požiadavka o vyšetrenie si môže vybrať jemu vyhovujúci voľný konkrétny deň a čas odberu. Po vyplnení dotazníka bude záujemcovi o antigénové testovanie zaslaná SMS správa, ktorá čas testovania potvrdí,“ vysvetľuje riaditeľ Nemocnice AGEL Krompachy MUDr. Miroslav Kraus.

Potom už len stačí sa dostaviť na presný čas do nemocnice, kde sa mobilné odberové miesto nachádza. Po odobratí vzorky príde výsledok záujemcovi do SMS správy, to znamená, že po odbere môže odísť a nemusí sa zdržiavať čakaním na výsledok. ,,Od spustenia prevádzky bezplatného mobilného odberového miesta 15. februára sme vykonali 1179 bezplatných antigénových testov, z toho bolo 41 pozitívnych,“ potvrdil záujem o testovanie riaditeľ nemocnice.

Pandemická situácia je v krompašskej nemocnici pod kontrolou, aj keď v posledných dňoch stúpa tlak na covidové lôžka. ,,K dnešnému dňu nemocnica poskytuje starostlivosť pre hospitalizovaných 24 covid pozitívnych pacientov, z toho 4 potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie. Počet covid pozitívnych zamestnancov  máme 14,  v karanténe sú 3  zamestnanci,“ dodal M. Kraus. V nemocnici stále platia prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev.

Späť