Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Krompašská nemocnica prevzala 18 covid pozitívnych pacientov z Košíc. Výrazne tak pomáha s riešením covid pandémie v regióne

28.1.2021

Nemocnica AGEL Krompachy výrazne pomáha s riešením aktuálnej pandemickej situácie v regióne a predovšetkým s veľkým počtom covid pozitívnych pacientov v okolitých nemocniciach. V rámci kooperácie nemocníc Košického samosprávneho kraja v súvislosti s opatreniami proti ochoreniu COVID-19 prevzala už 18 takýchto pacientov s ochorením COVID-19 a tým pomohla zvládnuť nápor prijímaných pacientov v Košiciach.

Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura v Košiciach v priebehu posledných 2 týždňov zápasí s vysokým počtom pacientov s ochorením COVID-19, jej vyťaženie je na hrane vytvorených  kapacít. Aby sa zvládla kritická situácia v UNLP Košice preberajú okolité nemocnice týchto pacientov, či už na lôžka s umelou pľúcnou ventiláciou (UPV) alebo na tzv. kyslíkové lôžka.

Nemocnica AGEL Krompachy od 29. decembra 2020 reprofilizovala  celý chirurgický pavilón na covid oddelenie a navýšila jeho kapacitu na celkovo 27 lôžok. Jeho súčasťou je aj Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny  so 4 lôžkami s napojením na umelú pľúcnu ventiláciu. „Prevzali sme v rámci pomoci od UNLP už 18  pacientov s ochorením COVID-19. Aktuálne máme  hospitalizovaných 13 pacientov s koronavírusom, z toho 3 pacienti si vyžadujú podporu umelej pľúcnej ventilácie,“ uviedol riaditeľ nemocnice MUDr. Miroslav Kraus. 

Nemocnica naďalej poskytuje akútnu zdravotnú starostlivosť pre ostatných pacientov, hospitalizuje akútne stavy na internom, chirurgickom aj detskom oddelení, oddelenie gynekologicko-pôrodnícke tiež poskytuje svoje služby priebežne s výnimkou plánovaných operácií. Ako jedna z mála v súčasnosti Nemocnica AGEL Krompachy umožňuje aj prítomnosť otca pri pôrode po splnení prísnych protiepidemiologických opatrení. 

Späť