Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Krompašská nemocnica začala s očkovaním svojich zamestnancov

14.1.2021

Nemocnica AGEL Krompachy dnes začala s očkovaním svojich zamestnancov proti koronavírusu Covid-19. Prvým zaočkovaným zamestnancom bol primár chirurgického oddelenia MUDr. Rudolf Pustay, ďalšími zaočkovanými sú lekári, sestry, zdravotnícky personál, ktorí sa starajú o pacientov s koronavírusom.

„V zmysle usmernenia Ministerstva zdravotníctva SR je očkovanie naplánované pre zamestnancov nemocnice, ktorí prejavili záujem a spĺňajú podmienky pre očkovanie. O očkovanie prejavilo záujem asi 60 % zo všetkých zamestnancov. V tejto chvíli menší záujem je ovplyvnený sčasti aj tým, že viacero našich zamestnancov už toto ochorenie prekonalo“, uviedol MUDr. Miroslav Kraus riaditeľ nemocnice.

Očkovanie proti koronavírusu COVID-19 je dobrovoľné, bezplatné a takmer bezbolestné. Očkovať sa môže dať záujemca po dovŕšení veku 18 rokov. Očkovanie nemôžu absolvovať tehotné ženy a ľudia, ktorí prekonali ťažký anafylaktický šok.  Testovanie má dve fázy. Po prvom očkovaní je potrebné sa dať preočkovať po 21 dňoch. Podľa vyjadrenia odborníkov by odolnosť voči koronavírusu po očkovaní mala vydržať približne rok.

Späť