Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

V krompašskej pôrodnici môže byť aj počas pandémie koronavírusu otec pri pôrode

8.1.2021

Nemocnica AGEL Krompachy je stále viac obľúbeným miestom, ktoré si budúce rodičky vyberajú ako miesto, kde privedú na svet svoje bábätká. Činnosť Gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia nie je nijakým spôsobom obmedzená ani počas pandémie koronavírusu, aj tu však platia prísne protiepidemiologické opatrenia. Tamojšia pôrodnica ako jedna z mála na Slovensku poskytuje možnosť oteckom, či iným sprevádzajúcim osobám po splnení vopred určených podmienok, byť pri pôrode.

Počas uplynulého roka sa v Nemocnici AGEL Krompachy narodilo 626 bábätiek. Mamičky si chvália najmä individuálny, empatický a citlivý prístup zdravotníkov, vysokú profesionalitu personálu a výborné podmienky na pôrod s využitím najmodernejších metód. Jednou z výhod pôrodnice je, že napriek epidémii koronavírusu, môže byť otecko pri pôrode. ,,Veľmi citlivo s ohľadom na aktuálnu situáciu, ale aj s pochopením pre rodičky sme zvažovali mieru možného rizika prítomnosti otca či inej osoby pri pôrode. Rozhodli sme sa otcom vidieť príchod dieťatka na svet umožňiť, musí však mať negatívny test na koronavírus a dodržiavať všetky nami stanovené protiepidemiologické opatrenia,“ vysvetľuje primárka Gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Nemocnice AGEL Krompachy MUDr. Svetlana Lukáčová. Každý prípad je posudzovaný individuálne, na základe konkrétnej situácie v rodine.

Personál GPO je pripravený realizovať aj pôrod covid pozitívnej mamičky s prísnou ochranou jej samotnej, ako a aj bábätka.

Späť