Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Krompašská nemocnica výrazne pomáha s riešením aktuálnej pandemickej situácie v regióne

5.1.2021

Nemocnica AGEL Krompachy výrazne pomáha v rámci aktuálnej pandemickej situácie v regióne. Od 29. decembra 2020 navýšila kapacitu covidového oddelenia na 27 lôžok, ktorého súčasťou je aj oddelenie OAIM. To je celou svojou kapacitou 4 lôžok s napojením na umelú pľúcnu ventiláciu vyhradené pre pacientov s ochorením COVID. Nemocnica naďalej poskytuje akútnu zdravotnú starostlivosť pre ostatných pacientov, hospitalizuje akútne stavy na internom, chirurgickom aj detskom oddelení, oddelenie gynekologicko-pôrodnícke tiež poskytuje svoje služby priebežne s výnimkou plánovaných operácií.

Nemocnica pôvodne reprofilizovala 10% svojej lôžkovej kapacity, teda mala k dispozícii 12 lôžok pre pacientov s koronavírusom a 1 lôžko na umelú pľúcnu ventiláciu . ,,Od 29. decembra 2020 sme celý pavilón chirurgického oddelenia s kapacitou 23 lôžok reprofilizovali pre pacientov s covid -19. Celkovo tak máme k dispozícii 27 lôžok a z toho 4 lôžka pre umelú pľúcnu ventiláciu,“ uviedol riaditeľ nemocnice MUDr. Miroslav Kraus.

Toto rozhodnutie, ktoré pomôže riešiť aktuálnu situáciu na východe Slovenska si vyžiadalo aj ďalšiu organizačnú zmenu – vytvorenie spoločnej ošetrovacej jednotky pre covid negatívnych pacientov interného a chirurgického oddelenia v rámci interného oddelenia. ,,Tieto zmeny prispejú k racionálnejšiemu využitiu zdravotníckeho personálu. V súčasnosti máme hospitalizovaných 5 covid pozitívnych pacientov z toho 2 na umelej pľúcnej ventilácii. Koronavírus má aj osem našich zamestnancov,“ dodal riaditeľ nemocnice.

Chod vyhľadávanej krompašskej pôrodnice nateraz nie je nijak obmedzený, keďže sa nachádza v samostatnej budove. V nemocnici však platia prísne protiepidemiologické opatrenia, zákaz návštev pacientov a dočasne aj zákaz prítomnosti otca pri pôrode.

V nemocnici  je možné sa dať aj komerčne (ako samoplatca) otestovať na koronavírus.

Späť