Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Námestníčka nemocnice zachránila na turistike mužovi život

11.9.2020

Správne poskytnutá prvá pomoc môže za pár sekúnd zachrániť život. K rôznym situáciám, kedy je treba konať rýchlo a poskytnúť bezprostredne prvú pomoc, dochádza často aj mimo nemocníc. Podobná situácia sa len pred troma mesiacmi stala Mgr. Marte Müllerovej, námestníčke pre úsek ošetrovateľstva v Nemocnici AGEL Krompachy.

Na ten deň určite nikdy nezabudne, z bežnej turistickej akcie sa behom pár sekúnd stal dramatický boj o cudzí život. ,,13. júna sme mali turistickú akciu na Plejsoch, bolo veľmi teplo a dusno. Okolo obeda prišli do cieľa cyklisti a povedali, že ich kamarátovi prišlo zle a nachádza sa na polceste do cieľa. Neváhala som a požiadala o pomoc majiteľa terénneho auta,“ spomína na dramatickú situáciu Mgr. Marta Müllerová. Rýchlo sa odviezli k postihnutému, 70-ročnému pánovi, ktorý bol vyčerpaný, spotený a sťažoval sa na bolesť v hrudi. ,,Naložili sme ho a odviezli priamo do krompašskej nemocnice. Na internom oddelení  už o nás vedeli, urobili EKG, kde bolo jasné, že ide o infarkt,“ vysvetľuje zdravotníčka, ktorá mu organizáciou rýchleho prevozu zachránila život. Po potrebných úkonoch bol pacient vrtuľníkom transportovaný do VÚSCH v Košiciach. ,,O štvrtej popoludní bol už pán po intervenčnom zákroku a cítil sa dobre. Mám veľkú radosť, že to dobre dopadlo aj vďaka odbornému prístupu interného oddelenia,“  dodáva na záver námestníčka nemocnice.

Späť