Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

V Nemocnici Krompachy začali opätovne realizovať plánované operácie

6.5.2020

Nemocnica Krompachy spol. s r.o., ktorá je členom skupiny AGEL, začala od pondelka 4. mája opätovne operovať pacientov, ktorých zákroky boli odložené. K odloženiu bolo potrebné pristúpiť v súvislosti s pandémiou koronavírusu COVID-19 nariadením Ministerstva zdravotníctva SR a hlavného hygienika SR.

Posledná plánovaná operácia sa v krompašskej nemocnici uskutočnila pred zavedením bezpečnostných opatrení 12. marca, počas toho obdobia uskutočnili 40 urgentných a odložili 70 zákrokov. ,,Prvú plánovanú operáciu sme vykonali 4. mája. Pacientka bola 2 týždne v domácej karanténe, test na COVID-19 bol negatívny. Išlo o chirurgické odstránenie žlčníka po prekonaných biliárnych kolikách. Priebeh operácie bol bez komplikácií, personál dodržal všetky opatrenia a pacientka sa má dobre,“ hovorí primár chirurgického oddelenia MUDr. Rudolf Pustay.

Aby pacient mohol byť operovaný v rámci plánovaného zákroku, musí, vzhľadom na pandémiu koronavírusu, splniť viaceré podmienky. Všetky operácie vykonávané počas pandémie COVID-19 vychádzajú z nariadení hlavného hygienika SR (momentálne zo 7. aktualizácie). Pre pacientov sú  pripravené formuláre, ktoré vychádzajú z týchto dokumentov. Každý pacient je povinný sa s nimi oboznámiť pred nástupom do nemocnice. Základnou podmienkou pre pacienta, ktorý má absolvovať plánovanú operáciu je tiež negatívny PCR test. Nemocnice siete AGEL žiadajú, aby nebol starší ako dva pracovné dni pred plánovanou hospitalizáciou. Povinnosťou pacienta je tiež deklarovať čestným prehlásením, že dodržal domácu karanténu 14 dní pred nástupom na hospitalizáciu  a že mu nebola nariadená karanténa zo strany regionálneho úradu verejného zdravotníctva, prípadne jeho všeobecným lekárom v čase trvania hospitalizácie. Stále platí, že každý pacient, ktorý prichádza do nemocnice, musí prejsť triážou.

Späť