Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

053 / 4186 211
053 / 4186 200

O nemocnici

Nemocnica Krompachy rekonštruuje nové priestory pre očnú ambulanciu

19.2.2020

V Nemocnici Krompachy spol. s r.o., ktorá je členom skupiny AGEL, sa v týchto dňoch realizuje rekonštrukcia priestorov, do ktorých sa presťahuje očná ambulancia. Tá bude po novom v pavilóne F, tieto priestory nemocnica otvorí začiatkom marca.

Uplynulý týždeň sa v Nemocnici Krompachy spustil projekt stavby modernizácie Gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, z toho dôvodu nie je možné v pavilóne G používať ani pôvodné priestory očnej ambulancie. ,,Pre potreby ambulancie sme vybrali priestory pôvodnej röntgenovej vyšetrovne, ktoré budú plne vyhovovať personálu očnej ambulancie a pacientom taktiež poskytnú komfortné prostredie. Touto rekonštrukciou vytvoríme priestor ambulancie, ktorá bude plniť súčasne legislatívne normy pre udržanie lekára a rozsah poskytovanej starostlivosti,“ uviedol MUDr. Miroslav Kraus, riaditeľ spoločnosti.

Rekonštrukcia sa začala vybúraním a následným vymurovaním priečok, ktoré vytvoria novú dispozíciu spĺňajúcu legislatívne minimá v rozmedzí vyšetrovňa, šatňa pre personál, tmavá komora, čakáreň, sociálne zázemie pre personál a samostatné zázemie pre pacientov. Stavebné práce zahŕňajú aj potrebu výmeny a doplnenia zdravotechnických prvkov. ,,V priestoroch pôvodnej röntgenovej vyšetrovne sú rozdielne výškové úrovne, preto z dôvodu vybudovania bezbariérového priestoru bolo nutné navrhnúť ich vyrovnanie pomocou násypov, zhutnenia a doplnenia podkladaného betónu a zodvihnutie nadpražia dverí. V celom priestore sa budú dopĺňať nové nášľapné vrstvy podláh. Keďže sa priestor používal ako RTG pracovisko, kde sa na steny používa barytová omietka, je potrebné túto omietku vysekať a nahradiť ju klasickou omietkou s maľbou,“ vysvetľuje riaditeľ nemocnice. Potrebná je aj výmena elektroinštalácie, výmena svietidiel, doplnenie zásuviek a vypínačov.  

Očnú ambulanciu ročne navštívi približne 3 500  pacientov, najčastejšími problémami sú glaukóm, katarakta, či diabetické retinopatie, predpisy okuliarov. Častými sú tiež vstupné a preventívne prehliadky, posudky, úrazy a zápaly.

Späť